UN Youth Volunteers

Foto: Sida

Internationella Tjänster

UN Youth Volunteer

Uppdaterad: 13 oktober 2017

  • Är du mellan 18 och 28 år?
  • Har du siktet inställt på en FN karriär?
  • Är du intresserad av fred och utvecklingsfrågor?
  • Är du motiverad och entusiastisk?
  • Anpassar du dig lätt till nya kulturer och situationer?
  • Är du redo att gå in i ett volontäruppdrag på 12 månader?
  • Är du intresserad av eller har tidigare ägnat dig åt volontär- eller frivilligarbete i Sverige eller utomlands?

Under 2018 kommer Sida att finansiera 40 UN Youth Volunteers. De första 20 tjänsterna har fokus på migration och flyktingar och annonseras i slutet av januari 2018. Utresa planeras till juli/augusti 2018.

Ytterligare 20 tjänster annonseras senare på våren med utresa under hösten. Fred och säkerhet kommer att vara ett av fokusområdena. Uppdatering om tematik och länder publiceras på denna sida.

Vad är en UN Youth Volunteer?

UN Youth Volunteers är mellan 18 och 29 år gamla och arbetar på olika FN-organ i utvecklings- och humanitära insatser. UN Youth Volunteers är en separat kategori av FN-volontärer som har skapats för att skapa större volontärengagemang bland personer under 30.

UN Youth Volunteers får möjlighet att genom olika FN-organ arbeta i politisk, utvecklings- och humanitär fältverksamhet.

Vad gör en UN Youth Volunteer?

Som UN Youth Volunteer hjälper du FN att främja fred och hållbar utveckling i ett specifikt land. Du kommer att hjälpa människor att leva hälsosammare och säkrare liv och samhällen att bättre hantera nuvarande och framtida utmaningar.

Som UN Youth Volunteer kommer du att få en upplevelse som du bär med dig resten av livet. Det är en chans att bidra till att förändra världen till det bättre samtidigt som du slipar dina kompetenser, får ny kunskap och en bättre förståelse för internationell utveckling och fredsbyggande.

Hur långt är uppdraget?

Sida finansierar UN Youth Volunteers under 1 år.

Villkor

UN Youth Volunteers får ett grundläggande ekonomiskt stöd så att de kan leva säkert i det land de tjänstgör i. FN betalar resor till och från uppdraget samt vissa andra kostnader. UN Youth Volunteers som skickas ut via Sidas program kommer också att gå en förberedelsekurs i Stockholm samt en fyra dagar lång förberedande kurs i Bonn, där UN Youth Volunteers har sitt huvudkontor.

Vem kan söka en UN Youth Volunteer tjänst?

Programmet söker motiverade och duktiga personer mellan 18 och 29 år. Obs! Du måste vara yngre än 29 år under hela din tjänstgöring, det vill säga född efter 31 juli 1990 (första annonsen) eller efter 31 september 1990 (andra annonsen).

Kandidatexamen ska vara uttagen vid ansökan. Erfarenhet som krävs varierar beroende på uppdrag, men i allmänhet har sökande upp till två års erfarenhet.

Jag vill söka! Hur går det till?

Sida kommer att annonsera 20 olika tjänster med fokus på migration i slutet av januari 2018. Håll utkik efter annonsen på Lediga jobb. Ansökan sker sedan direkt i UNV:s rekryteringssystem. Du kan söka upp till tre tjänster och prioriterar dem i din ansökan.

Rekryteringsprocessen består av en videointervju och om du går vidare i processen även en intervju med berört FN-organ.

Notera att om du är 25 år eller äldre och har flera års arbetslivserfarenhet inom ett visst område kan du registrera dig i UNV Global Talent Pool. Tjänsterna är inte finansierade av Sida.


Sidansvarig: Enheten för kapacitetsutveckling

  • tip a friend
  • share
Tipsa en vän