Globe Family Women Network Infrastructure Environment Employment Democracy Agriculture food security Water Sexual reproductive rights Peaceful inclusive societies Migration development Education science Energy Gender equality Environmental climate Health Including economic development Human rights

Presskontakter

Sidas medieservice vänder sig till journalister som bevakar utvecklingsfrågor, låg- eller medelinkomstländer och svenskt utvecklingssamarbete.

Sida har ett brett kontaktnät med ambassader, svenskar i FN-systemet och experter på såväl länder som ämnen inom utvecklingssamarbetet. Vi kan förmedla nyheter, bakgrundsinformation och direktkontakt med personer som befinner sig där det händer.

Presskontakter

Inga-Lill Hagberg

Pressekreterare
Telefon: 08–698 54 37

Mattias Bengtsson Byström

Pressekreterare
Telefon: 08–698 52 52

Johan Tjerneng

Pressekreterare
Telefon: 08-698 45 61

Medarbetare nås via

  • fornamn.efternamn@sida.se
  • Namn som skrivs med bindestreck skrivs även med bindestreck i mejladressen. Annars separeras dubbla för- och efternamn med punkt.

Pressbilder

Pressbilder på Sida-medarbetare. Bilderna får användas fritt för redaktionella ändamål.

Granska biståndet - för de fattigas skull

Alla myndigheters verksamhet behöver bra granskning av kunniga journalister och andra aktörer för att förbättras och utvecklas. Sida har vidtagit en rad åtgärder som ska bidra till ökad öppenhet och underlätta granskning.

I broschyren Granska biståndet – för de fattigas skull informerar vi om det arbetet och om vår transparensgaranti. Biståndsjournalister delar också med sig av sina bästa tips för hur man genomför en bra biståndsgranskning.

Uppdaterad: January 27, 2023

Sidansvarig: Sidas kommunikationsavdelning