Globe Family Women Network Infrastructure Environment Employment Democracy Agriculture food security Water Sexual reproductive rights Peaceful inclusive societies Migration development Education science Energy Gender equality Environmental climate Health Including economic development Human rights

Bilder av världen (genomförd)

Fotografen Magdalena Vogt delar med sig av bilder och berättelser från möten med människor som hon mött via biståndsprojekt och humanitära insatser i Kenya och Myanmar.

  • Vem: Gymnasielärare
  • Var: Gymnasieskolan Bildningscentrum Facetten, Gamla torget 1, Åtvidaberg
  • När: Genomförd den 25 november, 2022.
  • Anmälan: Stängd för anmälan.

Bilder och berättelser påverkar oss mer än vi tror. De kan göra oss rädda och misstänksamma, men de kan också skapa empati och hjälpa oss att förstå varandra och vår omvärld bättre. Det beror alldeles på hur vi berättar.

Fotografen Magdalena Vogt delar med sig av bilder och berättelser från möten med människor som hon mött via biståndsprojekt och humanitära insatser i Kenya och Myanmar. Hon har också med sig utställningen “Kärlek och fred – på Swahili”, med fotografier som skildrar ett ungdomsprojekt i Nairobi som Bildningscentrum Facetten tidigare haft ett utbyte med. Med utgångspunkt i bilderna får deltagarna diskutera och göra kreativa övningar.

Den globala skolan bidrar också med innehåll kopplat till globala utvecklingsfrågor, lärande för hållbar utvecklig och hur Sida arbetar i Östafrika och Sydostasien.

Uppdaterad: November 29, 2022