engagera dig

Lokalt engagemang genom Globala Kommunen

Uppdaterad: 7 september 2015

Vill du engagera dig i globala frågor och träffa likasinnade? Sidas kommunikationsprojekt Globala Kommunen vänder sig till dig som bor i någon av de globala kommunerna och ger dig möjligheten att lyfta de globala frågorna i just din kommun

Globala Kommunen är projektet där svenska kommuner genomför aktiviteter inom globala frågor med stöd av Sida. I dagsläget är sju kommuner – Borås, Malmö, Karlstad, Norrköping, Linköping, Sundsvall och Umeå – globala. De sätter samman program med aktiviteter som passar lokalt. Det kan vara filmvisningar på globala teman, föreläsningar om mänskliga rättigheter eller om lokala företag som gör lönsamma affärer och samtidigt bidrar till hållbar utveckling i Afrika.

Aktiviteterna ser olika ut och inträffar på olika tidpunkter på året.  Information om vad som planeras i år hittar du i kommunernas globala program samt under På Gång på Sidas hemsida.

En del aktiviteter riktas särskilt till exempelvis studenter, företag eller aktiva föreningar, medan andra är öppna för allmänheten. Ambitionen är att alla aktiviteter är kostnadsfria för besökare. Mer information, kontaktuppgifter och kalendarium till de globala kommunerna hittar du via länkarna till höger.

Engagemang som ökar intresset för global utveckling

Målet med Globala Kommunen är att fler, precis som du, ska intressera sig för globala frågor. Med globala frågor menar vi sådana som handlar om global utveckling – och i slutändan om att minska fattigdomen – men också lokala frågor där det finns globala samband.

Du kan till exempel engagera dig i frågor som rör hållbara städer, inkluderande samhällen eller hållbar konsumtion och produktion. Eller lära dig mer om hur du som individ kan bidra till att stoppa klimatförändringarna. Globala Kommunen ingår i Sidas kommunikationsuppdrag att berätta om Sveriges arbete för en rättvis och hållbar global utveckling samt om svenskt bistånd och de resultat vi uppnår.

Har du övergripande frågor om projektet kan du kontakta Sofia Hafdell på Sida, sofia.hafdell@sida.se.


Sidansvarig: Sidas kommunikationsenhet

  • tip a friend
  • share
Tipsa en vän
" />