BBE på utlandsuppdrag

Svenska akademiker om sina erfarenheter av att göra ett BBE-uppdrag och vad det sedan ledde till.

  • Anna Skantze var tidigare Bilateral Biträdande Expert (BBE) på Sveriges ambassad i Dar es Salaam i Tanzania där hon framför allt arbetade med näringslivssamverkan. I dag jobbar hon med hållbarhetsfrågor på PR-byrån PRIME.
  • Axel Nyström var tidigare Bilateral Biträdande Expert (BBE) på Sveriges ambassad i Turkiets huvudstad Ankara. I dag jobbar han på Sidas enhet för Mellanöstern och Nordafrika, där han har varit involverad i arbetet att ta fram en ny Syrienstrategi.
  • Efter att ha jobbat med vatten- och miljöfrågor på en kenyansk myndighet fick Lisa Andersson jobb som ansvarig för hållbar utveckling av naturresurser på Sveriges ambassad i Mali.
  • Ola Pettersson var Bilateral Biträdande Expert på ambassaden i Zambia där han jobbade med demokrati och mänskliga rättigheter och även fick chansen att följa en valkampanj på nära håll. Erfarenheten ledde till att han i dag jobbar som handläggare på Sida.
  • Theresia Thylins tid som Bilateral Biträdande Expert (BBE) på regeringskansliet i Colombia blev en språngbräda till hennes nuvarande tjänst på UN Women i New York. Där jobbar hon med elimineringen av våld mot kvinnor och konfliktrelaterat sexuellt våld.
  • Mats Jarnhammar var tidigare Bilateral Biträdande Expert (BBE) på Cities Development Initiative for Asia med bas i Filippinernas huvudstad Manilla. I dag jobbar han med stadsutveckling och social hållbarhet på Living Cities i Stockholm.