BBE Sofia Jagbrant

Som BBE på organisationen Restless Development i Tanzania jobbar Sofia Jagbrant bland annat med att coacha kollegor och volontärer för att hjälpa dem att utvecklas.

Foto: Sida

Bilaterala Biträdande experter

Sofia jobbar med ungdomars rastlösa energi

Uppdaterad: 12 januari 2018

Sofia Jagbrant är Bilateral Biträdande Expert hos Restless Development i Tanzania som arbetar med att ta vara på ungdomars rastlösa energi.

Varför sökte du till BBE-programmet?

– Jag såg annonsen för tjänsten när jag satt och skrev min masteruppsats och tänkte: Wow, vilken möjlighet, det måste jag söka! Jag lockades av att arbeta i en lokal ungdomsorganisation, få chansen att verkligen förstå möjligheterna och utmaningarna med att stärka ungdomar i ett låginkomstland och samtidigt delta i den kompetensutveckling som finns i programmet.

Vad har du för arbetsuppgifter?

– Jag har väldigt varierande arbetsuppgifter. Våra fokusområden är sexuell och reproduktiv hälsa, ungas roll på arbetsmarknaden, aktivt deltagande och ledarskap. Vissa dagar sitter jag och skriver på rapporter och ansökningar och andra dagar hjälper jag våra programteam att rekrytera eller utbilda unga tanzaniska volontärer. Jag har också blivit certifierad coach vilket betyder att jag coachar kollegor och volontärer. Det är en fantastisk metod för att stötta individer att utvecklas.

Vilka nya erfarenheter har du fått som BBE?

– Jag fått en helhetssyn på hur en lokal ungdomsfokuserad organisation fungerar och hur den arbetar med ungdomars egna prioriteringar. Jag har förstått de möjligheter och utmaningar som finns när man ska genomföra projekt i utmanande miljöer, och hur man kan skapa hållbara strukturer för unga att engagera sig.

Vad är det bästa med att arbeta hos Restless Development?

– Att jag har en blandning av arbetsuppgifter där jag både får chans att utveckla de unga ledare som arbetar med våra program och att skriva ansökningar för nya projekt. Varje vecka är unik och jag har fantastiskt inspirerande kollegor. En majoritet av mina kollegor är unga och har själva varit volontärer inom organisationen och de brinner för att göra skillnad.
– Namnet Restless Development handlar om att ta till vara ungdomars rastlösa energi och att denna energi är positiv. Jag gillar detta angreppssätt. Det är otroligt viktigt att se ungdomar som fulla av livskraft, idéer och kapacitet istället för passiva offer

Vad har du bidragit med som BBE?

– Jag bidragit till att skapa bättre och mer hållbara strukturer för organisationen. Det har handlat om alltifrån att bättre använda onlinelösningar för internkommunikation till nya databaser, nyhetsbrev, handböcker, metoder för workshops och att leda samarbeten med den privata sektorn. Ett projektförslag som jag har skrivit blev just beviljat och det känns väldigt roligt.

Vill du fortsätta att arbeta med utvecklingsfrågor?

– Absolut! Mitt mål är att få de som arbetar i internationella organisationer att växa och utvecklas på både ett personligt och ett professionellt plan. Jag använder både traditionella coaching-metoder och element av hypnoterapi för att hjälpa dem att komma över blockeringar och skapa inre trygghet, mod och självförtroende. Självklart tänker jag också använda den rastlösa delen av mig själv och bli grym på att hålla internationella ledarskapsutbildningar med fokus på ungt ledarskap.

Sidansvarig: Enheten för kapacitetsutveckling

  • tip a friend
  • share
Tipsa en vän
" />