Globala Torget på Bokmässan

Foto: Sida

På gång

Globala Torget på Bokmässan

Uppdaterad: 29 augusti 2018

Var: Globala Torget, H-hallen på plan 2, Bokmässan i Göteborg 
När: Torsdag 27 september – söndag 30 september, 2018

När Bokmässan i Göteborg slår upp portarna den 27 september är Globala Torget mötesplatsen för all världens frågor.

Torget har fått nytt namn från i år, men är precis som det tidigare Internationella Torget en viktig arena för att diskutera globala utvecklingsfrågor och mänskliga rättigheter.

Fakta eller fiktion

I Sidas monter på Globala Torget kan besökarna testa sina omvärldskunskaper. Genom det interaktiva quizz-spelet "Fakta eller fiktion" får spelarna testa hur bra koll de har på läget i världen och samtidigt uppdatera sin världsbild.

Sidas scenprogram på Globala Torget

"We have the right to not see people like you"

Torsdag 11.00. Den ukrainska HBTQ-aktivisten Olena Shevchenko deltar i ett samtal på Globala Torgets stora scen. Hur försvarar man rätten att få vara som man är och älska vem man vill i ett land där även statliga tjänstemän säger sig ha rätten att slippa se HBTQ-personer?

HBTQ-personers rättigheter försämras och attackerna ökar

Fredag 10.40. Ett samtal om förföljelserna av HBTQ-personer, som ökar i världen. Vad ligger bakom och hur kan Sverige bäst stötta aktörer som arbetar för allas lika rättigheter?

Medverkande: Olena Shevchenko, Marcin de Kaminski, programchef för skydd och säkerhet för utsatta MR-försvarare, Civil Rights Defenders, Maria Bister, programansvarig specialist, Sida.

Hela programmet för Globala Torget hittar du här.

Globala torget samordnas av Olof Palmes International Center och genomförs tillsammans med torgets alla samarbetsorganisationer, med finansiellt stöd från Sida.


Sidansvarig: Sidas kommunikationsenhet

  • tip a friend
  • share
Tipsa en vän
" />