Sundsvall

Foto: mi CC BY 2.0

på gång

Globala Sundsvall

Uppdaterad: 11 september 2018

Den 1 oktober drar temaveckan Globala Sundsvall igång, en satsning för att uppmärksamma globala hållbarhetsfrågor lokalt i staden. Precis som förra året kommer programmet rikta sig främst till elever och lärare på gymnasieskolan.

Globala Sundsvall är ett samarbete mellan Sida, Sundsvalls kommun och lokala aktörer. Hela programmet och länk till anmälan hittar du på hemsidan för Globala Sundsvall.

Aktiviteter i urval

Invigning och vernissage av fotoutställning om Globala målen

Invigningen av Globala Sundsvall sker på Unga Magasinet i Kulturmagasinet. Där kommer också en fotoutställning att visas vecka 40-41. Utställningen som lanseras i samband med invigningen har gjorts av gymnasiernas fotoelever och ska på ett intressant och kreativt sätt illustrera de Globala målen.

Tid: Måndag 1 oktober, kl 11.00-13.00.
Plats: Unga Magasinet i Kulturmagasinet

Föreläsning om schyst resande

Emilia Rapp, projektledare Hållbara resor, berättar om hållbar turism och ger tips på hur du som individ kan resa mer hållbart.

Tid: Tisdag 2 oktober kl 10.00-11.00.
Plats: Hedbergska skolan, aulan.

Så fungerar Sveriges internationella katastrofbistånd

Erik Vågberg, programansvarig specialist på Sida, föreläser om Sveriges katastrofbistånd till andra länder. Han förklarar komplicerade konflikter och katastrofer i världen och ger en inblick i hur Sveriges arbete med hjälp ser ut. Målet är att öka förståelsen och intresset för hur arbetet på plats går till och vilka förutsättningar som gäller för FN, stater och andra aktörers agerande i olika humanitära kriser.

Tid: Tisdag 2 oktober kl 13.00-14.30.
Plats: Hedbergska skolan, aulan.

After work för lärare

Staffan Landin, skribent och föreläsare, träffar stadens lärare och pedagoger för ett samtal om fakta, myter och tankar om hur statistik kan hjälpa oss att ta kloka beslut. I samarbete med Globala skolan bjuder vi in gymnasieskolans lärare till en avslappnad after work med en buffé från Smakmakarna på Bryners och med ett intressant samtal om aktuella frågor.

Tid: Onsdag 3 oktober kl. 17.00-19.30.
Plats: Statshuset Orangeriet.

Staffan Landin föreläsar även för gymnasieelever dagen därpå, den 4 oktober kl. 8.45-9.45 och 10.00-11.00 på Västermalms skola, aulan

2050: Så fick vi en hållbar värld

Föreläsaren och författaren Catarina Rolfsdotter Jansson föreläser om hållbarhet och de Globala målen.

Tid: Onsdag 3 oktober kl. 11.00-12.00.
Plats: Hedbergska gymnasiet.

Skolbio: En obekväm uppföljare

En obekväm uppföljare – Hoten mot vår planet, är en lägesuppdatering av klimatförändringarna och hoten mot vår planet. Ett decennium efter att ”En obekväm sanning” förde klimatförändring högt upp på agendan kommer denna uppföljare som visar hur nära vi är en riktig energirevolution.

Tid: Torsdag 4 oktober kl 8.45 och 12.30.
Plats: Filmstaden.

För fullständigt program och anmälan, se programsidan för Globala Sundsvall.


Sidansvarig: Sidas kommunikationsenhet

  • tip a friend
  • share
Tipsa en vän
" />