Hannah står i en grön trädgård med en blomkrans, rosa tröja och ler.

Hannah Akuffo, medarbetare på Sida, sommarpratar i Sveriges Radio.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

på gång

Hannah Akuffo sommarpratar

Uppdaterad: 15 augusti 2016

Hannah Akuffo, medarbetare på Sida, sommarpratar i Sommar och Vinter i P1.
När: Tisdagen 16 augusti
Tid: 13:00

Hannah förklarar sitt sommarprat på Sveriges Radios hemsida:

– Jag kommer att berätta om några av livets självklara sanningar som påverkat mina vägar i livet från ung ålder. Nämligen: Att ha lite pengar betyder inte att du är fattig eller oduglig. Använd dina talanger så gott du kan, utan att titta på vad andra har eller inte har. Att vara paranoid betyder inte att de inte är ute efter dig. Jag kommer också att tala om hur en djupare förståelse på senare år av begreppen "lagom", "jantelagen" och "härskarteknik" har gjort mig mer avspänd och kanske också mer sympatisk!

Mer om Hannah Akuffo

Hannah jobbar som programansvarig specialist på enheten för internationellt samarbete kring forskning om tropiska sjukdomar. Hon har jobbat på Sida sedan november 1998 och har även arbetat för Sidas räkning på svenska ambassaden i Uganda.

Har tidigare arbetat på Karolinska Institutet, varit rådgivare åt WHO och verkat som ordförande i European and Developing Countries Clinical Trials Partnership.

Kallar sig för "leishmaniac" på grund av sitt stora intresse för forskning om den tropiska parasitsjukdomen leishmaniasis. Forskade om sjukdomen lepra i Etiopien i mitten av 80-talet och träffade sin man och flyttade till Sverige 1986.


Sidansvarig: Sidas kommunikationsenhet

  • tip a friend
  • share
Tipsa en vän
" />