Toppbild för skolan möter världen

Foto: Sida

På gång

Skolan möter världen

Uppdaterad: 15 mars 2016

När: 12-13 maj 2016
Målgrupp: Lärare, skolledare, kommunala beslutsfattare, lärarstudenter och utbildningssamordnare
Plats: Sida, Valhallavägen 199, Stockholm

För åttonde året i rad arrangerar Sida och Universitetsoch högskolerådets verksamhet Den Globala Skolan seminariet Skolan möter världen. I år har vi fokus på Globala målen för hållbar utveckling och hur Sverige arbetar långsiktigt med utvecklingsfrågor. Migration och mänskliga rättigheter, hur globala konflikter ger lokala konsekvenser i svenska skolan, jämställdhet, klimat och humanitärt bistånd är några av de ämnen som berörs under seminariet.

Vi bjuder på deltagaraktiva pass, där du bland annat får träffa Sida-medarbetare som berättar om vad som är aktuellt för biståndsmyndigheten och representanter för civila samhällsorganisationer som erbjuder metoder och material för skolan. Dessutom får du veta mer om Universitets- och högskolerådets övriga program för internationalisering i skolan.

På torsdagskvällen dukar Sidas restaurang Karavan traditionsenligt upp sin omtalade middagsbuffé. En möjlighet att under trevliga former diskutera och reflektera över viktiga frågor tillsammans med kollegor från hela landet.

Kontakt
Mathias Demetriades, Den Globala Skolan 0709-479051 mathias@denglobalaskolan.com

Karolina Sandahl, Den Globala Skolan 0706-180415 karolina@denglobalaskolan.com

Arrangör
Universitets- och högskolerådet/Den Globala Skolan i samarbete med Sida


Sidansvarig: Sidas kommunikationsenhet

  • tip a friend
  • share
Tipsa en vän
" />