Elnät med blå himmel i bakgrunden.

Foto: cc Flickr

Konferenser

Globe Forum - en arena för innovationer

Uppdaterad: 21 november 2014

Fattiga människor är i störst behov av nya innovationer som lyfter dem ur fattigdom till välstånd. Sida har därför, som en del av ett nytt näringslivsprogram, tagit fram en stödform som ska ge skjuts till nya innovationer som kan leda till utveckling. Lanseringen sker på Globe Forum den 28 april 2010.

Allt fler aktörer ska bidra och vara delaktiga i utvecklingssamarbetet, allt enligt den nya politiken global utveckling; PGU;n. Myndigheter, organisationer och representanter från den privata sektorn spelar alla en stor roll för en positiv utveckling. Sida tar nu en större ansats i samarbetet med näringslivet och väljer att under Globe Forum knyta kontakter och nätverka med olika företag.

Lanseringen av den nya stödformen sker under en 60 minuters session, den 28:e april, där representanter från olika företag men även organisationer och Sida kan inspireras till vidare samarbeten och utbyta idéer.

Under sessionen kommer det bland annat diskuteras: Vilken är nästa generations teknik, applikationer och affärsmodeller som fungerar på den lågavlönade marknaden som lyfter fattiga människor ur fattigdomen? Vilka faktorer leder till framgång och vad betyder egentligen termen ”inclusive business”?

Den 29 april ska Sidas generaldirektör Anders Nordström medverka i plenum med experten Maria Stridsman. Tillsammans berättar de mer om Sidas nya stöd form Innovation Against Poverty samt Sidas nya ansatser i samarbetet med näringslivet.

Under dagarna erbjuder Sida också aktörer och intresserade att mötas och dela med sig av sina kunskaper i Sidas monter. I montern kommer experter från Sida finnas till hands och besvara frågor rörande den nya stödformen.

För mer information om Sidas nya stödform, Innovations Against Poverty, kontakta Maria Stridsman på Sida på tel 08-698 50 69 eller e-post maria.stridsman@sida.se eller Maja Forslind på e-post maja.forslind@sida.se


Sidansvarig: Sidas kommunikationsenhet

  • tip a friend
  • share
Tipsa en vän
" />