Den norske äventyraren Inge Solheim på väg till nordpolen håller upp en flagga som representerar mål 13 att bekämpa klimatförändringarna

Den norske äventyraren Inge Solheim på väg till nordpolen håller upp en flagga som representerar mål 13 att bekämpa klimatförändringarna.

Foto: Globalgoals.org

NYHET

Många vill kommunicera de Globala målen

Uppdaterad: 1 mars 2018

Det sattes nytt rekord i antal ansökningar till aktiviteter som uppmärksammar de Globala målen för hållbar utveckling - 118 stycken! Den här gången är det Hultsfreds kommun, Fryshuset och Svenska seglarförbundet som seglat upp som vinnare tillsammans med tio andra aktörer. Grattis! 

Världens länder har enats om 17 Globala mål för hållbar utveckling. Målen ska nås till år 2030, men för att lyckas krävs att alla engagerar sig och bidrar. Genom Sida har det därför gått att söka pengar till aktiviteter som bidrar till ökad kännedom och engagemang.

När de Globala målen är uppnådda ska vi bland annat ha utrotat fattigdomen, fått fredliga samhällen, bekämpat klimatförändringarna, uppnått jämställdhet och alla ska ha tillgång till god utbildning. Ingen ska lämnas utanför.

De som får pengar till aktiviteter om Globala målen är Tekniska museet, Fryshuset, Hultsfreds kommun, Barnlivräddning Sweden AB, Sveriges Konsumenter, Civil Rights Defenders, Data Act Lab, Global Utmaning, Ecorado AB, ABF Malmö, Universeum AB, Oskarshamns kommun och Svenska Seglarförbundet. 

Ytterligare en utlysning kommer under 2018 och den är öppen 2–31 maj. Håll gärna utkik här på sida.se.

Beviljade ansökningar februari 2018.


Sidansvarig: Sidas kommunikationsenhet

  • tip a friend
  • share
Tipsa en vän
" />