Sweden’s score has increased with 23 percentage points from last year to 83.3%, not far behind the top ranked organisation UNDP.

Sveriges poäng har ökat med 23 procentenheter till 83,3%, några procentenheter bakom den högst rankade organisationen UNDP.

Foto: Publish What You Fund

Nyhet

Sverige och Sida rankas högt i transparensindex

Uppdaterad: 16 oktober 2014

Organisationen Publish What You Fund har presenterat 2014 års Aid Transparency Index, vilket rankar hur transparenta olika biståndsgivare är. Sverige är i år på plats 6 av 68, plats 3 av de bilaterala givarna och i den högst rankade gruppen i indexet.

Aid Transparency Index bedömer kvalitén och kvantiteten av givarnas IATI data. IATI (som står för International Aid Transparency Initiative) är en internationell datastandard för publicering av information om biståndsaktiviteter.

Indexet, tillsammans med en längre rapport, presenteras en gång om året av Publish What You Fund, vilket är en organisation som verkar för öppenhet och transparens i biståndsvärlden. Den fullständiga rapporten kan läsas här. Sida bjöds in i samband med presentationen av indexet och rapporten för att presentera den nya versionen av webbplatsen Openaid.se som visualiserar Sveriges IATI-data.

Openaid.se visar allt Sveriges bistånd från 1998 till 2014 och är baserad på den internationella IATI-standarden.


Sidansvarig: Sidas kommunikationsenhet

  • tip a friend
  • share
Tipsa en vän
" />