Carl Bildt besökte Sida i Almedalen, 2014.

Carl Bildt var en av många som passade på att träffa Sidas medarbetare på plats i Almedalen. Här med GD Charlotte Petri Gornitzka och chefsekonom Annika Sundén.

Foto: Sida

Nyhet

Återblick på Almedalen

Uppdaterad: 7 juli 2014

Årets Almedalsvecka är över, men det finns fortfarande möjlighet att ta del av Sidas seminarier på webben. Med näringslivssamarbetet på agendan och med jämställdhetsfrågan som en röd tråd erbjuder vi fördjupning i många aktuella ämnen. Håll till godo!

Seminariet "Blir det mer demokrati av bistånd?" öppnade "Sverige i världen-torget" på söndagseftermiddagen. Intresset för ämnet var överväldigande; sittplatserna blev snabbt fullsatta, publiken trängdes runt om i det stora tältet medan andra stod och trängdes i tältöppningen.

Sidas demokratiexpert Per Nordlund diskuterade demokratifrågor med bland andra Annica Sohlström från Forum Syd och Mårten Löfgren från Palmecentret. 

- Vi går inte automatiskt mot mer demokrati bara för att vi ser större ekonomisk tillväxt i världen, menade Per Nordlund. 

Mårten Löfberg poängterade att vi behöver ha större fokus på människor och mindre på system och Annica Sohlström fortsatte i samma anda: 

- Vi får börja bygga demokrati underifrån, bland människor och fortsätta uppåt, menade hon. 

Resten av veckan fortsatte i lika full fart. Laddningsstationen för mobiltelefoner som Sida tillhandahöll  användes flitigt, samtidigt som man fick ny kunskap genom kampanjen "Välinvesterad tid" på köpet. Visste du till exempel att under den timme som en partiledare håller tal i Almedalen får 14 kvinnor tillgång till lån? 

Sida arrangerade sammanlagt nio seminarier;  flera av dem tillsammans med andra organisationer. Ämnena berörde bland annat bilden av biståndet och samarbetet med näringslivet inom SLSD. Generaldirektör Charlotte Petri Gornitzka medverkade i fleraa. På Säkerhetspolitiskt sommartorg fokuserade vi bland annat på situationen i Afghanistan tillsammans med Folke Bernadotteakademin.

Se Sidas seminarier på Sverige i Världen-torget samt de från Säkerhetspolitiskt sommartorg.

 


Sidansvarig: Sidas kommunikationsenhet

  • tip a friend
  • share
Tipsa en vän
" />