Appen Öppna biståndet samlar all Sveriges biståndsdata och kan även användas för att anmäla misstänkta oegentligheter.

Foto: Sida

Sida lanserar app som ger insyn i biståndet

Uppdaterad: 30 juni 2014

Sida har utvecklat appen Öppna biståndet där all Sveriges biståndsdata, idag såväl som historiskt, finns samlat på ett ställe. Du kan också använda appen för att anmäla misstänkt korruption och få aktuella nyheter om vad som händer inom biståndsvärlden.

 – Appen är ännu ett sätt att öka öppenhet och insyn i biståndet. Sedan tidigare finns denna information på vår webbplats Openaid.se och all biståndsdata är också tillgänglig genom vårt öppna API. Appen gör vår öppna data mer lättåtkomlig, säger Joachim Beijmo, kommunikationschef på Sida.

Sida har sedan tidigare även en funktion för att anmäla misstankar om korruption eller oegentligheter inom biståndet via www.sida.se. Appen är en ytterligare en kanal för detta och låter även användaren bifoga en bild till sin anmälan.

Lanseringen av appen sammanfaller med att Sida har förstärkt arbetet med transparens inom biståndet, vilket bland annat består i att gå över till en ny internationell standard för att presentera öppen biståndsdata och den kommande nylanseringen av webbplatsen Openaid.se.

Öppna biståndet finns tillgänglig på App Store för iPhone  och på Google Play för Android.


Sidansvarig: Sidas kommunikationsenhet

  • tip a friend
  • share
Tipsa en vän
" />