Botswana

Foto: Ylva Sahlstrand/Sida

Development talks

Så formas vår bild av afrikanska länder

Uppdaterad: 23 maj 2014

Frukostmöte på Liljevalchs.

Afrika har det senaste decenniet genomgått stora förändringar. Fler går i skola, har tillgång till rent vatten och kreativa entreprenörer bildar en växande medelklass i de allt större städerna där internationella företag ser tillväxtzoner och utvecklingsmöjligheter.

Hur följer rapporteringen med i utvecklingen? Vad sägs, av vem, och hur när det gäller de afrikanska samhällena och utveckling? Vad blir vi serverade med för bilder? TNS Sifo har på uppdrag av Sida analyserat hur vår bild av Afrika formas av massmedier, insamlingskampanjer och från skolans läromedel.

Välkomna att lyssna på presentation av undersökningen och en paneldiskussion om att hänga med och förändra sin inställning när världens näst största kontinent förändras. Vi hör företrädare representera medier, insamlingsorganisationer, läromedelsförlag och det afrikanska perspektivet.

Datum: Torsdag 18 april
Tid: 09.00 – 11.00 (Frukost serveras från kl. 08.30)
Plats: Liljevalchs, Djurgårdsvägen 60 på Djurgården, Stockholm

Moderator: Joachim Beijmo, Kommunikationschef på Sida

Anmäl dig här

Efter diskussionen finns möjlighet att se fotografen Jens Assurs utställning ”Africa is a Great Country”. Hans nedslag i storstäderna på den afrikanska kontinenten skildrar den snabba utvecklingen och förändringen som sker där just nu.

Utställningen har gjorts med stöd av bland andra Sida.


Sidansvarig: Sidas kommunikationsenhet

  • tip a friend
  • share
Tipsa en vän
" />