Development Talks

18 april - Nya vägar till hållbar utveckling med Grön Ekonomi

Uppdaterad: 23 maj 2014

Grön Ekonomi är ett av två huvudteman för FN-konferensen om hållbar utveckling Rio+20 i juni 2012. Med anledning av detta ordnar Sida två Development Talks på temat. Första tillfället är den 18 april. OBS Nytt datum!

Plats: Sida, Valhallavägen 199 i Stockholm. Lokal Asante
Tid: Den 18 april 13.00 – 14.30

Grön Ekonomi är ett av två huvudteman för FN-konferensen om hållbar utveckling Rio+20 i juni 2012. Det pågår en intensiv debatt om vad Grön Ekonomi är och hur det skiljer sig från andra breda begrepp som väglett utvecklingspolitiken, inom OECD, och andra länder under senare år. Det har också väckt en hel del kritik, från till exempel G77-länderna och civila samhället som menar att detta kan tränga ut arbetet för fattigdomsminskning, innebära nya direktiv från biståndsgivarna och rent allmänt hindra fattigare länder i deras utveckling och självbestämmande.

Flera internationella aktörer har tagit olika initiativ på temat som UNEP, OECD DAC, Världsbanken, regionala utvecklingsbanker, ILO, Poverty-Environment Partnership och International Institute for Environment and Development.

Med anledning av debatten och Rio-konferensens betydelse för global utveckling ordnar Sida två Development Talks på temat Grön Ekonomi. Vid första tillfället 18 april medverkar Anders Ekbom, forskare vid Center for Environment and Sustainibility vid Göteborgs Universitet och svarar på frågorna:

  • Vad är Grön Ekonomi?
  • Vilka initiativ är på gång?
  • Vilken kritik framförs?
  • Hur kan Grön Ekonomi omsättas i praktiken?

Anmälan

Tove Goldmann,  Ämnesföreträdare  klimat, tove.goldmann@sida.se, 08 698 5075

 


Sidansvarig: Sidas kommunikationsenhet

  • tip a friend
  • share
Tipsa en vän
" />