Internet and democratic chang

Foto: Futurniture

Development Talks

Internet och demokratisk förändring - Nätaktivism, empowerment och emancipation

Uppdaterad: 23 maj 2014

Internet och demokratisk förändring är ett on-line seminarium om hur internet och nätaktivism relaterar till demokratiska rörelser, inte minst under upproren i Mellanöstern och Nordafrika. Följ det på nätet den 26 oktober.

När: 26 oktober, kl.09.00–17.00 med efterföljande diskussioner kl.19.00–20.30. Följ online  huvudseminarietoch parallellseminarietsamt på twitter.

Den 26 oktober 2011 bjuder vi in till en heldag för att diskutera hur internet och nätaktivism relaterar till demokratiska rörelser. Vad har internet för roll när det gäller att informera och mobilisera aktivister under upproren i Mellanöstern och Nordafrika? Andra teman att diskutera är vilka metoder som har varit lyckosamma och vilka har misslyckats och hur de olika regimerna har bemött nätaktivismen på nätet.  

Nätaktivister och bloggare från hela MENA-regionen kommer att ge sin syn på händelserna under revolten i den arabiska våren. De kommer också att berätta om sin egen roll och hur aktivister och vanliga människor samarbetade under revolten.    

Seminariet är inte öppet för allmänheten, men det kommer att webbsändas så att alla kan delta i realtid och vi öppnar en chatt om man vill ställa frågor till talarna. En personlig inbjudan kommer att skickas till deltagare som inbjuds att delta på plats i lokalen.  

Genom en bred uppslutning av olika slags aktörer samlas vi kring några gemensamma nämnare över hur vi kan fortsätta stödet till folkliga demokratiska rörelser och vilka behov som bör prioriteras.

Talare: Scott Lucas, Mahnaz Afkhami, Måns Adler Stephan Urbach, Jacob Applebaum, Slim Amamou och fler välkända nätaktivister och bloggare som deltog i revolten i Mellanöstern och Nordafrika.

Moderatorer: Joachim Beijmo, Yasmine El Rafie och Marcin de Kaminski

Arbetsspråk på seminariet är engelska.  

 


Sidansvarig: Sidas kommunikationsenhet

  • tip a friend
  • share
Tipsa en vän
" />