Pressinbjudan

81 exempel på hur svenska företag ska bidra till de Globala målen

Uppdaterad: 15 maj 2017

För fyra år sedan bildade vd:arna för ett 20-tal svenska storföretag nätverket Swedish Leadership for Sustainable Development för att lära av varandra och hitta nya, konkreta lösningar inom fyra olika områden där man har gemensamma utmaningar: jämställdhet, antikorruption, miljö- och klimat samt "decent work". I dag finns en mängd olika samarbeten på plats.

Näringslivet har en nyckelroll vad gäller att nå de Globala målen för hållbar utveckling som FN beslutade om i september 2016. Storägarna i börsbolag och onoterade bolag är aktörer med stort inflytande när det gäller Agenda 2030 - att de Globala målen verkligen nås - och hållbarhet genom att ställa frågor, ange inriktning och utse styrelseledamöter.

Nätverket Swedish Leadership for Sustainable Development (SLSD) är ett exempel på hur näringslivet och biståndet kan samarbeta sida vid sida för att nå mål 17 som handlar om partnerskap.

Nytt för i år är:

  • En samling på 81 exempel som nu delas ut om företagens olika initiativ för att nå de Globala målen, och där man redogör för hur, när och vad man vill uppnå.
  • Fem nya medlemmar: ABB, Astra Zeneca, Kooperativa Förbundet (KF), SSAB och Telia Company. Sammanlagt är nu 27 företag och organisationer medlemmar, se hela listan på medlemmar här.
  • SLSD har varit inspiratör till ett nytt nätverk som GSM Association (GSMA) bildat med 80 nätverksoperatörer och 300 mobilsystemföretag som vill arbeta med Agenda 2030 och de Globala målen med SLSD som modell.

Media är välkomna att träffa medlemmar i nätverket direkt efter den årliga avstämningen med företagens vd:ar på Sida.

När: torsdag den 18 maj 2017, kl. 10.00
Var: Sida, Valhallavägen 199, Stockholm

Kontakta Inga-Lill Hagberg på Sidas presstjänst för information och anmälan. Telefon 08-698 54 37 eller press@sida.se


Sidansvarig: Sidas kommunikationsenhet

  • tip a friend
  • share
Tipsa en vän
" />