Seminarium om den nya urbana agendan.

När allt fler människor flyttar in till städerna är det viktigt att bygga dem på ett hållbart sätt.

Foto: UN-Habitat/Julius Mwelu

Pressinbjudan

Pressinbjudan: En ny, urban agenda - hur bygger vi framtidens städer på ett hållbart sätt?

Uppdaterad: 16 maj 2016

Om bara 16 år, år 2030, beräknas sex personer av tio bo i någon av världens många stora städer. Utmaningarna är många för att dessa städer ska vara hållbara på olika sätt, alltså vara en plats där jobb och tillväxt skapas men på samma gång också miljövänliga och säkra.

Riskerna för att drabbas av våld, ohälsa och fattigdom ökar när allt fler flyttar in till städerna och FN ser hållbar urban utveckling som en nyckelfråga där vi måste säkerställa att alla får plats. Men hur bygger vi då hållbara städer? Hur ska städerna designas och tas om hand? Och vilka är de största utmaningarna?

När: torsdagen den 19 maj 2016

Tid: Kl. 10.00 - 12.30
Var: Sida, Valhallavägen 199, Stockholm, lokal: Oasen

Anmälan: Maila press@sida.se eller kontakta presstjänsten på tel. 08-698 55 55

I höst arrangerar FN den stora konferensen Habitat III, där arbetet med hållbara städer väntas få politisk kraft. Nu på torsdag den 19 maj kommer bland andra arkitekten Thomas Melin som arbetar med Habitat III till Sida för att berätta om konferensen och om vad Sverige kan bidra med.

Hållbara städer och samhällen är ett av de Globala Målen som ska vara uppnådda år 2030. Då beräknas de flesta av världens fattiga bo i städer, många av dem i slumområden. Claire Short, förra brittiska biståndsministern kommer att diskutera fattiga i städer, flyktingar och humanitär hjälp i stadsområden och slummens utbredning.


Sidansvarig: Sidas kommunikationsenhet

  • tip a friend
  • share
Tipsa en vän
" />