Pressinbjudan: Utvecklingsforum 2015 - Ny mötesplats för utvecklingsfrågor

Uppdaterad: 14 januari 2016

När: Fredagen den 16 oktober
Tid: Kl. 9.00 - 16.00
Plats: Stockholm City Conference Centre Folkets hus, Barnhusgatan 12-14 (t-bana T-centralen.)

Välkommen till höstens stora event och startskottet för en årlig mötesplats för utvecklingsfrågor. Utvecklingsforum äger rum bara några veckor efter att världens ledare beslutat om 17 globala mål för hållbar utveckling, och fokus för dagen är: hur går Sverige vidare med detta, och omsätter löftena till konkret handling.

Det blir en heldag med inspirerande talare, gemensamma diskussioner och fördjupad kunskap om den nya globala utvecklingsagendan.

Målen ska under de kommande 15 åren fokusera på att utrota extrem fattigdom och hunger, bekämpa ojämlikhet och orättvisa samt motverka klimatförändringar och miljöproblem. För att lyckas med dessa utmaningar behöver vi agera tillsammans. Men hur ska vi samarbeta? Vad krävs för att nå resultat? Och vad betyder den nya globala utvecklingsagendan för Sveriges utvecklingssamarbete och utvecklingspolitik?

Eventet anordnas av Sida, i samarbete med representanter för UD, civilsamhällesorganisationer och näringslivet, med anledning av ”Internationella fattigdomsdagen” den 17 oktober.

Bland talarna finns bland annat Charlotte Petri Gornitzka, Sidas generaldirektör, biståndsminister Isabella Lövin, Johan Rockström, professor i miljövetenskap och chef för Stockholm Resilience Centre, Maria Teresa Lauron, styrelseledamot för CSO Partnership for Development Effectiveness, Monica Asuna, chef för biståndseffektivitetssekretariatat hos Kenyas regering, och Sarah McPhee, senior rådgivare Storebrand, och Sofia Arkelsten, biståndspolitisk talesperson (M).

Kontakta gärna Sidas presstjänst för ev. frågor eller för att boka intervjuer med deltagare, på tel. 08-698 55 55 eller press@sida.se

Välkommen!

#utvforum15


Sidansvarig: Sidas kommunikationsenhet

  • tip a friend
  • share
Tipsa en vän
" />