Pressinbjudan

Stockholm Internet Forum 2014

Uppdaterad: 3 juli 2015

Årets upplaga av Stockholm Internet Forum (SIF14) hålls på Münchenbryggeriet 27-28 maj. Temat i år är "Internet: integritet, transparens, övervakning och kontroll" som kommer att diskuteras av 450 deltagare från 90 länder. Temat är angeläget, vissa deltagare kommer från länder där det är en realitet att friheten på nätet är begränsad och där det kan vara livsfarligt att arbeta med sociala medier.

När: 27-28 maj
Tid: 27/5 kl. 09.00-18.00 28/5 09.00-15.00
Var: Münchenbryggeriet, Torkel Knutssongatan 2, Stockholm

Frihet och säkerhet på internet är en av de stora globala framtidsfrågorna och ett av de högst prioriterade områdena i svensk utrikespolitik. SIF är ett unikt forum för fördjupade diskussioner om hur frihet och öppenhet på nätet främjar mänskliga rättigheter och utvecklingen i världen. Både beslutsfattare, civilsamhällesrepresentanter, företag, akademiker och den tekniska communityn finns representerade och hälften av deltagarna kommer från låg- och medelinkomstländer som til exempel Uganda och Sudan. Många deltagare är från länder där friheten på nätet är begränsad och arbetet för att främja den kan vara mycket farligt.

Bland många andra deltagare kommer: Jillian York, Electronic Frontier Foundation; Shahzad Ahmad från pakistanska nätfrihetsorganisationen Bytes4All; Anja Kovacs, Internet Democacy Project, New Delhi; och Dunja Mijatovic, OSSE:s medierepresentant. Utrikesminister Carl Bildt är värd för konferensen, deltar gör även biståndsminister Hillevi Engström och IT-minister Anna-Karin Hatt.

SIF arrangeras av Utrikesdepartementet, Sida och .SE. Alla panelsessioner sänds live på stockholminternetforum.se. Alla som inte deltar fysiskt kan ställa frågor till panelerna på Twitter genom att använda hashtaggen #SIF14.

För den fullständiga deltagarlistan, se här: www.stockholminternetforum.se/participants-2014/
Programmet hittar du här: www.stockholminternetforum.se/agenda/
Hela arrangemanget är öppet för media. Ackreditering sker via länken nedan. Kontakta presstjänsterna nedan för att boka in eventuella intervjuer. Sista datum för ackreditering är 25 maj och kan göras via den här länken: www.stockholminternetforum.se/press/

Presskontakt:

Erik Wirkensjö, Departementssekreterare, UD
08-405 51 13
erik.wirkensjo@gov.se

Inga-Lill Hagberg, pressekreterare, Sida
08-698 54 37
press@sida.se 

           


Sidansvarig: Sidas kommunikationsenhet

  • tip a friend
  • share
Tipsa en vän
" />