Pressinbjudan

Sidas korruptionsrapport 2013: Allt fler fall upptäcks

Uppdaterad: 3 juli 2015

Det svenska biståndet verkar i många länder där korruptionen är utbredd, vilket utgör ett stort hinder för utveckling. Sida arbetar kontinuerligt med att förbättra sitt antikorruptionsarbete. Den 10 mars klockan 9.30 presenterar Sidas generaldirektör Charlotte Petri Gornitzka den årliga sammanställningen över misstankar av korruption och oegentligheter i biståndsinsatser.

Kampen mot korruption är en av Sidas mest prioriterade frågor och siffrorna för 2013 visar att förbättringsarbetet gett resultat. De senaste åren har myndigheten stärkt arbetet mot korruption på regeringens uppdrag och bland annat lanserat en visselblåsar-funktion. På pressträffen kommer generaldirektören berätta om vad ansträngningarna gett för utdelning, presentera nya satsningar i antikorruptionsarbetet som införs under 2014, och ge exempel på olika fall som uppmärksammats inom verksamheten.

Deltar gör även chefen för avdelningen för Asien, Nordafrika och humanitärt bistånd, Torbjörn Pettersson, samt Lotta Hakelius från Sidas utredningsgrupp.

När: Måndag 10 mars
Tid: 9.30-10.30
Var: GD-staben på Sida, Valhallavägen 199

För anmälan, kontakta Sidas presstjänst på press@sida.se eller ring 08-698 55 55.

Sida är en statlig myndighet som arbetar på uppdrag av Sveriges riksdag och regering för att minska fattigdomen i världen. Genom vårt arbete och tillsammans med andra bidrar vi till att genomföra Sveriges politik för global utveckling, PGU.


Sidansvarig: Sidas kommunikationsenhet

  • tip a friend
  • share
Tipsa en vän
" />