pressinbjudan

Pressinbjudan till seminarium 15/5: Hur skapa jobb åt de fattigaste?

Uppdaterad: 3 juli 2015

Trots hög ekonomisk tillväxt i stora delar av världen leder detta inte alltid till sysselsättning, ökade inkomster och förmåner för de fattigaste. Aldrig har det ekonomiska välståndet varit så ojämnt fördelat som idag. På seminariet ”Equity and employment for the poorest” den 15 maj samlas ledande svenska och internationella aktörer för att diskutera hur de kan bidra till en inkluderande och hållbar utveckling genom att underlätta för människor som lever i fattigdom att förbättra sina levnadsvillkor genom ett anständigt och produktivt arbete.

När: Torsdag 15 maj
Tid: 09.00–11.00
Var: Hörsalen, Sida, Valhallavägen 199, Stockholm

Att människor som lever i fattigdom ska bidra till och få ta del av den ekonomiska utvecklingen är en global utmaning. Sker inte detta riskerar vi att få se ökade klyftor och orättvisor, social oro och en fattigdomsbekämpning som stannar upp.

Sysselsättningen kan fungera som en bro mellan ekonomisk tillväxt och fattigdomsminskning – men den måste utgå från människors rättigheter och under anständiga och säkra arbetsförhållanden. Enligt FN-organet International Labour Organization (ILO) måste 40 miljoner nya arbetstillfällen skapas varje år för de människor som kommer ut i arbetslivet skall kunna få ett jobb. Utöver detta finns en stor mängd människor i världen som är undersysselsatta, som kämpar för att ekonomin ska gå ihop och som arbetar under farliga förhållanden eller under tvång.

Deltar gör bland annat: Guy Ryder, Generaldirektör på International Labour Organization (ILO); Shahidul Haque, utrikesminister, Bangladesh; Charlotte Petri Gornitzka, Sidas generaldirektör; Helena Helmersson, CSR-chef på H&M; Kristina Henschen från LO/TCO Biståndsnämnd, samt ambassadören Anna Brandt. Moderator: Marika Griehsel.

(Seminariet hålls på engelska)

Läs mer här.

För mer information och anmälan, kontakta Sidas presstjänst på press@sida.se eller 08-698 55 55.


Sidansvarig: Sidas kommunikationsenhet

  • tip a friend
  • share
Tipsa en vän
" />