pressinbjudan

Pressinbjudan till seminarium 6/5: Syria - 3 years on. Make or break?

Uppdaterad: 3 juli 2015

Det som började med folkliga protester för demokratiska och ekonomiska reformer i mars 2011 har förvandlats till en av de värsta humanitära katastroferna sedan slutet av kalla kriget. Nära tre miljoner syrier har flytt landet, och sex miljoner människor är på flykt i sitt eget land. Sida och Rädda Barnen bjuder in till ett seminarium den 6 maj som ställer frågan: Är världens uppmärksamhet och engagemang fortfarande riktat mot Syrien och den humanitära krisen?

Över nio miljoner är i akut behov av humanitär hjälp inne i Syrien och hälften av den drabbade befolkningen är barn. Idag är mer än 60 procent av sjukhusen i Syrien stängda och i landets största stad Aleppo, där det fanns 2 500 läkare i tjänst före kriget, uppskattas idag antalet till ett trettiotal. Omkring 100 000 barn har dött i behandlingsbara sjukdomar som diabetes och astma sedan krigets början. Bistånds- och vårdpersonal blir systematiskt måltavlor för beväpnade aktörer från alla sidor av konflikten.

Seminariet fokuserar bland annat på utvecklingen under konfliktens tre år, risken för att både media och givares intresse svalnar samt om situationen i grannländer som Libanon – som bär den stora bördan av flyktingarna från Syrien.

När: Tisdag 6 maj
Tid: 09.00 – 11.00 (registrering från 08.30)
Var: Oasen, Sida, Valhallavägen 199, Stockholm

Deltar gör bland annat: Sonia Zambakadis, landchef för Rädda Barnen Libanon; Elisabeth Dahlin, generalsekreterare på Rädda Barnen Sverige; Jonathan Lundqvist, ordförande för Reportrar utan gränser och Anders Frankenberg, enhetschef för Mellanöstern och Nordafrika på Sida.

(Seminariet är på engelska.)

Mer information finns här.

För mer information eller anmälan, kontakta Sidas presstjänst på press@sida.se eller 08-698 55 55, eller Rädda Barnens presstjänst på press@rb.se eller 08-698 90 90.


Sidansvarig: Sidas kommunikationsenhet

  • tip a friend
  • share
Tipsa en vän
" />