Illustration med globala målen ikoner och logotyper

Alla kan bidra till de Globala målen - ansök om medel och involvera fler!

Foto: Global goals

Utlysning

Sök bidrag till kommunikation om Globala målen

Uppdaterad: 2 maj 2018

De Globala målen för hållbar utveckling berör alla och alla kan bidra. Har ni idéer om hur vi får fler att känna till målen och engagera sig så kan ni nu söka pengar för att genomföra dessa. 

Agendan innehåller 17 Globala mål för hållbar utveckling och handlar bland annat om att vi till år 2030 ska utrota fattigdomen, få fredliga samhällen, bekämpa klimatförändringarna, uppnå jämställdhet och ge alla tillgång till god utbildning.

Samtliga statschefer i FN:s 193 medlemsländer har lovat att de ska bidra till att målen nås. Nu vill vi att alla i Sverige ska få kännedom om målen och engagera sig, så att vi tillsammans kan nå dem.

Intresset att bidra med kommunikationsaktiviteter är stort. Vid årets första utlysning beviljades 15 ansökningar och de två föregående åren 63 stycken. Under ”Läs mer” hittar ni en kortfattad beskrivning av dessa. 

Låt dig gärna inspireras av de filmer, poddar, bloggar och frågesporter som tidigare har producerats. Ett urval finner du här.

Ansök om medel och involvera fler 

Ni kan söka mellan 50 000 och 300 000 kronor och om ni beviljas medel betalas de ut i efterskott, när aktiviteten är genomförd och redovisad. Senast den 1 december 2018 ska ni vara klara och slutrapportera. För närmare information, se ”Instruktioner: Ansökan Agenda 2030 och Globala målen”. För närmare information, se instruktioner för ansökan.

Ansökningsperioden pågår 2 maj-31 maj.

Länk till ansökningsformuläret.

OBS! Endast juridiska personer kan söka, inte privatpersoner.

Det här är den andra och sista av årets utlysningar. Har ni frågor om ansökan är ni välkomna att skicka dessa till globalamalen@sida.se.


Sidansvarig: Sidas kommunikationsenhet

  • tip a friend
  • share
Tipsa en vän
" />