Illustration med globala målen ikoner och logotyper

Alla kan bidra till de Globala målen - ansök om medel och involvera fler!

Foto: Global goals

Utlysning

Kommunikation om Globala målen

Uppdaterad: 16 februari 2018

De Globala målen för hållbar utveckling berör alla och alla kan bidra. Har ni idéer om hur vi får fler att känna till målen och engagera sig så kan ni nu söka pengar för att genomföra dessa.

Agenda 2030 innehåller 17 Globala mål för hållbar utveckling och handlar bland annat om att vi till år 2030 ska utrota fattigdomen, få fredliga samhällen, bekämpa klimatförändringarna, uppnå jämställdhet och ge alla tillgång till god utbildning.

Samtliga statschefer i FN:s 193 medlemsländer har lovat att de ska bidra till att målen nås. Nu vill vi att alla i Sverige ska få kännedom om målen och engagera sig, så att vi tillsammans kan nå dem.

2016 och 2017 var intresset stort för att genomföra kommunikationsaktiviteter om de Globala målen. Hittills har 63 aktörer fått bidrag och under "Läs mer" hittar ni en kortfattad beskrivning av dessa.

Låt dig gärna inspireras av de filmer, poddar, bloggar och tester som tidigare har producerats. Ett urval finner du här.

Ansök om medel och involvera fler

Ni kan söka mellan 50 000 och 300 000 kronor. Om ni beviljas medel betalas de ut i efterskott, när aktiviteten är genomförd och redovisad. Senast den 1 december 2018 ska kommunikationsaktiviteterna vara genomförda och slutrapporterade. Det är endast juridiska personer som kan söka, inte privatpersoner. För närmare information, se instruktioner för ansökan.

Årets först ansökningsperiod är nu avslutad.

Det kom in 117 ansökningar i första omgången 2018 och Sida beräknar att kunna ge svar på vilka som beviljas medel senast den 2 mars.

Ytterligare en utlysning kommer att göras i år, så missa inte chansen att söka mellan den 2 maj och 1 juni 2018. Håll utkik här på sida.se för att få mer information.

Frågor om ansökan skickas till globalamalen@sida.se.


Sidansvarig: Sidas kommunikationsenhet

  • tip a friend
  • share
Tipsa en vän
" />