Illustration med globala målen ikoner och logotyper

Alla kan bidra till de Globala målen - ansök om medel och involvera fler!

Foto: Global goals

Utlysning

Kommunikation om Globala målen

Uppdaterad: 18 juni 2018

De Globala målen för hållbar utveckling berör alla och alla kan bidra. För att fler ska känna till målen och engagera sig har Sida utlyst pengar för kommunikationsaktiviteter om de Globala målen. 

Agendan innehåller 17 Globala mål för hållbar utveckling och handlar bland annat om att vi till år 2030 ska utrota fattigdomen, få fredliga samhällen, bekämpa klimatförändringarna, uppnå jämställdhet och ge alla tillgång till god utbildning.

Samtliga statschefer i FN:s 193 medlemsländer har lovat att de ska bidra till att målen nås. Nu vill vi att alla i Sverige ska få kännedom om målen och engagera sig, så att vi tillsammans kan nå dem.

Intresset att bidra med kommunikationsaktiviteter är stort. Vid årets första utlysning beviljades 15 ansökningar och de två föregående åren 63 stycken. Under ”Läs mer” hittar ni en kortfattad beskrivning av dessa. 

Låt dig gärna inspireras av de filmer, poddar, bloggar och frågesporter som tidigare har producerats. Ett urval finner du här.

Senaste ansökningsomgången

Många vill bidra till att engagera fler och 84 ansökningar kom in till 2018 års sista utlysning som hölls under maj månad. Av dem beviljades 27 aktiviteter pengar.

Det är ännu inte beslutat om det blir fler utlysningar kommande år. Håll koll på den här sidan för mer information.

Har ni frågor om ansökan är ni välkomna att skicka dessa till globalamalen@sida.se.


Sidansvarig: Sidas kommunikationsenhet

  • tip a friend
  • share
Tipsa en vän
" />