Logotyp för Sommarakademin

Foto: Sommarakademin

Sommarakademin 2018, 14-16 augusti

Uppdaterad: 3 april 2018

Är du samhällsintresserad men ny på det här med globala utvecklingsfrågor och de Globala målen? Under en sommarvecka i Härnösand har du möjlighet att lära dig om globala utvecklingsfrågor, de Globala målen och vad världen, Sverige och du kan göra för att målen ska uppnås. Sommarakademin är ett unikt tillfälle för dig att diskutera världen med andra unga!

Datum: 14-16 augusti (ankomst 13 augusti och hemresa 17 augusti)
Sista anmälningsdag: 9 maj
Plats: Sida Partnership Forum, Härnösand
Kontaktpersoner: Jenny Axelsson, Föreningen för utvecklingsfrågor och Isak Lundholm, Sida Partnership Forum.
Praktiska frågor: Lisbeth Nylund, Sida Partnership Forum.

Vad?

Innan år 2030 ska tre fantastiska saker genomföras i världen: extrem fattigdom ska utrotas, ojämlikheter och orättvisor ska minska och klimatkrisen ska lösas. Det är världens ledare är överens om. I september 2015 klubbade därför FN:s generalförsamling igenom 17 globala mål för hållbar utveckling. Genom de Globala målen ska detta bli verklighet för alla människor, i alla länder. Men för att målen ska bli verklighet måste alla, överallt, jobba för att det ska hända – och i det arbetet är DU viktig!

FUF och Sida bjuder därför in till kursveckan Sommarakademin 2018. Genom föreläsningar, seminarier, workshops, diskussioner och utställningar lär du dig om utvecklingsfrågor, de Globala målen, vad Sverige har för roll och hur du kan engagera dig lokalt och globalt för att målen ska uppnås.

Hur?

Du ansöker till Sommarakademin genom att anmäla dig via FUF (rutan till höger). I anmälan motiverar du kortfattat varför du vill delta och beskriver dina eventuella förkunskaper. FUF gör sedan ett urval och bjuder in 40 deltagare till Sommarakademin. Syftets med urvalet är att deltagarna ska representera ett tvärsnitt av unga i Sverige idag. Att deltagarna har skilda bakgrunder och erfarenheter är en stor tillgång för diskussionerna under Sommarakademin.

Skicka in din ansökan senast den 9 maj. Om du bjuds in till att delta i Sommarakademin kommer du att kontaktas via e-post av FUF senast den 30 maj.

För vem?

Sommarakademin är en mötesplats för dig som är 18-25 år och är intresserad av samhällsfrågor, utvecklingen i världen och de Globala målen. Sommarakademin hålls på grundläggare nivå och riktar sig därför till dig som ännu inte är så insatt i detta – men vill lära dig!

Vi kommer att prioritera deltagare som har få, eller inga, förkunskaper. För dig som redan har en del kunskaper – och vill lära dig ännu mer – har FUF annan intressant verksamhet. Du kan till exempel engagera dig i en av FUF:s kommunikationsgrupper!

Kostnader?

Sida står för kurskostnaden, mat och boende. Ett resebidrag utbetalas genom FUF till kursdeltagarna, kostnader utöver bidraget för resa till och från Härnösand står kursdeltagaren själv för.

Om arrangörerna

Sommarakademin arrangeras av Föreningen för Utvecklingsfrågor (FUF) och Sida. FUF är en religiöst och politiskt obunden ideell förening som informerar och skapar debatt om utvecklingsfrågor i ett globalt perspektiv. FUF verkar även som en länk mellan studenter, som vill arbeta med globala utvecklingsfrågor, och arbetsmarknaden. Sida är en statlig myndighet som arbetar på uppdrag av Sveriges riksdag och regering för att minska fattigdomen i världen.

Mer info

Läs mer om Sommarakademin 2018 på FUF:s webbplats.


Sidansvarig: Sida Partnership Forum

  • tip a friend
  • share
Tipsa en vän
" />