• 2014-07-09 Publikation

  Metoder kring klimat- förändringar gynnar kustbefolkningen i Vietnam

  Klimatförändringen har en stor inverkan på Vietnam. Genom ett samarbete mellan den vietnamesiska organisationen Centre for Marinelife Conservation and Community Development (MCD) och Stockholms universitet identifieras och sprids lösningar som gör det möjligt för människor i utsatta kustområden att klara av effekterna av klimatförändringen. Publikationen finns även på engelska.

  Sida

 • 2014-07-09 Publikation

  Män inspirerar varandra till starkare papparoll

  I ett samarbete mellan sydafrikanska Sonke Gender Justice och svenska Män för Jämställdhet blir sydafrikanska och svenska pappor mer närvarande och delaktiga i sina barns liv. Långsiktigt ser de att det bidrar till ett mer jämlikt samhälle och minskat våld mot kvinnor.

  Sida

 • 2014-07-09 Publikation

  Djur- och växtliv ger ökat välstånd för befolkningen i naturreservaten

  Världsnaturfonden WWF Namibia och den svenska researrangören Jambo Tours samarbetar för att skapa inkomster till lokalbefolkningen genom ökad turism till de namibiska naturreservaten. Samarbetet förväntas skydda djur- och växtlivet, genera inkomster lokalt och bidra till miljövänliga investeringar som solenergi. Hilga Gawases berättar att man nu upplever ett ökat välstånd tack vare de arbetstillfällen ...

  Sida

 • 2014-07-09 Publikation

  Utveckling av kvicksilverkontroll i Kina

  Kina står för cirka hälften av världens årskonsumtion av kvicksilver och över 30 procent av världens kvicksilverutsläpp. Därmed blir landet en viktig aktör i det globala arbetet med kvicksilverkontroll. Tillsammans med kinesiska Miljöministeriet samarbetar Naturvårdsverket och Kemikalieinspektionen för att minska Kinas användning och utsläpp av kvicksilver. Publikationen finns även på engelska.

 • 2014-07-09 Publikation

  Palu och Borås gör avfall värdefullt

  I ett samarbetsprojekt mellan städerna Borås i Sverige och Palu på ön Sulawesi i Indonesien förvandlas avfall till viktiga resurser. Människorna som bor och arbetar på Palus soptipp ges också möjlighet till ett bättre liv. Publikationen finns även på engelska.

  Sida

 • 2014-07-09 Publikation

  Indien och Sverige samarbetar för säker förlossning

  Mödradödligheten i Indien är hög. Det indiska institutet ANSWERS, Academy for Nursing Studies and Women’s Empowerment Research Studies, samarbetar med Karolinska Institutet i Stockholm för att minska mödradödligheten genom att öka indiska barnmorskors kompetens och status. Publikationen finns även på engelska.

  Sida

 • 2014-07-09 Publikation

  Rehabilitering ger nytt liv för ryggmärgsskadade

  För knappt två år sedan voltade militärpolisen Edward Dhliwayo med sin bil och fick en ryggmärgsskada som för alltid förlamade honom från midjan och neråt. Som ett resultat av ett svensk-botswanskt samarbete finns nu en klinik på plats för rehabilitering av skador såsom Eddies. Idag är han coach för andra i samma situation. Publikationen finns även på engelska.

  Sida

 • 2014-07-09 Publikation

  Hela samhället har fått en ny syn på homosexuella

  För några år sedan var homosexualitet vara en sjukdom i Vietnam och många människor tvingades dölja sin sexualitet av rädsla för utfrysning eller förlora sitt jobb. Tack vare samarbete mellan den vietnamesiska organisationen iSEE och den svenska RFSU, Vietnam har utvecklat en stark hbt-rörelsen och den samkönade äktenskap lag nu granskas av nationalförsamlingen. Publikationen finns även på ...

  Sida

 • 2014-07-09 Publikation

  Utbildningen förändrade Ahmed Mungalees liv

  När 31-åriga Ahmed Mungalee från Sydafrika blev pappa tre år sedan, ville han inget hellre än att ge sin dotter ett bättre liv. I dag, han äger sin egen fabrik, har fyra anställda och håller på att lansera sin egen linje av möbler. Allt tack vare Furntech, en yrkesutbildning anläggning i träindustrin, i samarbete med Svenska Tibro Training Centre. Publikationen finns även på engelska.

  Sida

 • 2014-07-09 Publikation

  IOM Partnership on Health and Mobility in East and Southern Africa (PHAMESA)

  I en region som kännetecknas av hög mobilitet och världens värsta epidemier av HIV och tuberkulos (TBC), är det helt avgörande att ha ett regionalt program med fokus på migration och hälsa. IOM ( The International Organization for Migration) inledde sitt partnerskap om hälsa och rörlighet i östra och södra Afrika (PHAMESA) under 2010 med målet att bidra till förbättrade standarder för fysiskt, psykiskt ...

  Gael Lescornec , Aguil Deng

 • 1(current)
 • 2

Visar 1 av 10 av totalt 16