"När människor får tillgång till rätt verktyg, kan de själva lösa sina problem", Munya Dodo

Fotograf Kerstin Becker/Sida

Leende kenyansk kvinna framför sitt hus och med ett citat tryckt på bilden.

Fotograf Nyokabi Kahura

Kenyans man framför sina kor och med ett citat tryckt på bilden.

Fotograf Nyokabi Kahura

En leende kvinna från Mali klädd i blå sjal och turban intill en solkraftsdriven vattencistern.

Fotograf Africa Interactive

Maesha Ngendo interflykting i Hombo

Fotograf Ramon Sanchez Orense

Aura Elenas bror Ruben försvann 1984 då fyra okända män misshandlade honom och förde bort honom. Idag kämpar Aura Elena Farfán för upprättelse och försoning.

Fotograf Alva Azócar

Aura Elenas bror Ruben försvann 1984 då fyra okända män misshandlade honom och förde bort honom. Idag kämpar Aura Elena Farfán för upprättelse och försoning.

Moldavien: Artiom arbetar som kommunikatör och lobbyist på GenderDoc; den enda organisation i Moldavien som arbetar för homo-bi- och transpersoners rättigheter.

Fotograf Nicolae Cushchevici

Artiom arbetar som kommunikatör och lobbyist på GenderDoc; den enda organisation i Moldavien som arbetar för homo-bi- och transpersoners rättigheter.

Människan i centrum

Uppdaterad: 7 januari 2015

I centrum för all verksamhet som Sida utför och stödjer så står människor som kämpar för att få ett bättre liv – fritt från fattigdom och förtryck. Här möter du några av dem och får deras egna berättelser. 

Att låta de som i slutändan nås av svenskt bistånd själva få dela med sig av sina berättelser är ett sätt för Sida att berätta om de resultat som våra samarbeten världen över ger. Här har vi samlat alla våra berättelser om enskilda människor som förändrat sina liv genom att delta i projekt som stöds genom svenskt utvecklingssamarbete – i vår serie "Människan i centrum". Berättelserna hittar du också som "resultatexempel" under varje land under "Här arbetar vi".

Andra sätt som vi berättar om våra resultat

I Sidas biståndsbarometrar kan du läsa om den globala utvecklingen inom ett visst verksamhetsområde, och om hur resultat av svenskt bistånd bidragit till den utvecklingen.

På sidan Biståndets resultat kan du läsa mer om hur resultatarbete går till. Här kan du också ladda hem portföljanalyser. Dessa ger en översikt av hur Sida arbetar inom ett visst verksamhetsområde, och hur pengarna inom området fördelas.

Open Aid kan du följa hela biståndskedjan från beredning av biståndsinsatser, via beslut och rapporter till utvärdering av insatsernas resultat.


Sidansvarig: Sidas kommunikationsenhet

  • tip a friend
  • share
Tipsa en vän