Handgjorda korgar på en marknad i Dar es Salaam.

Handgjorda korgar på en marknad i Dar es Salaam.

Foto: Johan Bergqvist

engagera dig

Praktik och sommarjobb på Sida

Uppdaterad: 1 oktober 2014

Praktik

Sida tar emot praktikanter vid myndigheten i Sverige när behov/möjlighet finns. Sida erbjuder inte praktikplatser vid utlandsmyndigheterna.

Praktikanten ska vara inskriven som student vid svenskt universitet/högskola. Praktikperioden ska ingå i institutionens ordinarie utbildningsprogram och studenten ska vara försäkrad genom universitetet/högskolan. Praktiken ska vara på minst 8 veckor och omfatta maximalt en termin samt bör genomföras på heltid. Praktik kan inte genomföras under sommarmånaderna.

Sida har för närvarande inte möjlighet att administrera spontana praktikansökningar.

Aktuella praktikplatser

Praktikplatser på Sida finns för närvarande annonserade hos Föreningen för Utvecklingsfrågor, FUF, som tar emot ansökningar och sköter urvalet. FUF erbjuder ett praktikantprogram genom vilket du som är universitetsstuderande kan söka terminslånga praktiker på organisationer, myndigheter och företag som arbetar med globala utvecklingsfrågor i Sverige. Parallellt med din praktik erbjuds du kompetensutveckling, inspirationsträffar och nätverksmöjligheter. FUF anordnar också seminarier och möten och har en studentverksamhet genom vilken du får arbeta praktiskt med global utvecklingsfrågor och kommunikation. 

Se även praktik- och stipendietips genom andra organisationer.

Sommarjobb

Sida har tyvärr ingen möjlighet att ta emot intresseanmälningar för sommarjobb. För framtiden hänvisar vi dig till att söka specificerade befattningar. Lediga jobb annonseras på denna sida där vi erbjuder prenumeration på lediga jobb.


Sidansvarig: Enheten för kompetensförsörjning

  • tip a friend
  • share
Tipsa en vän