En vy över strömmen i Norrköping med höga hus och några kala träd på andra sidan.

Foto: Mattias Lindh

På gång

Globala Norrköping

Uppdaterad: 24 oktober 2017

Den 18 november 2017 drar temaveckorna Globala Norrköping igång, en satsning för att uppmärksamma globala hållbarhetsfrågor lokalt i staden och inspirera till ett globalt engagemang. Varmt välkommen att uppleva utställningar, föreläsningar och visning av VR-filmen #madeinbangladesh!

Globala Norrköping arrangeras i samverkan med Sida och andra lokala aktörer. Hela programmet hittar du på hemsidan för Globala Norrköping.


Aktiviteter i urval

Invigning och Globalt torg med VR-film
Den 18 november invigs Globala Veckorna med happenings och Globalt torg i Mirum galleria. Sida finns självklart på plats och informerar om sitt arbete och de Globala målen. Besökare kommer också kunna testa VR-glasögon och uppleva en textilindustri i Bangladesh genom filmen #madeinbangladesh. Den spelas upp i 360 grader vilket gör det möjligt att virtuellt besöka en textilfabrik och se hur våra kläder tillverkas.  Med filmen vill Sida visa hur svenskt bistånd bidragit till att minska vattenförbrukningen och utsläppen av kemikalier i textilproduktionen – så att du som konsument kan göra medvetna val. Globalt torg arrangeras den 18 november, kl 11-15 i Mirium galleria.

Carin Jämtin till TEDx Norrköping
Sidas Carin Jämtin är med i TEDx Norrköping som arrangeras 23 november påArbetets museum. Fri entré och anmälan görs via Facebook.

Better Shelter – nödbostad och utställning
Mellan den 18 november och 2 december kommer man att kunna besöka ett Better Shelter – en innovativ bostadslösning för flyktingläger som designats av det sociala företaget Better Shelter och realiserats i samarbete med IKEA Foundation och UNHCR. Innovationen bidrar till att öka kunskapen om hur människor drabbas av konflikt och ger exempel på vad svenskt bistånd bidrar med inom det humanitära arbetet. Huset kommer visas tillsammans med bilder och texter på Arbetets museum, våning 5.

Transforming Our World – fotoutställning
Den 19 november kl. 12 invigs fotoutställningen ’Transforming Our World’ med en föreläsning av Johan Hassel från tankesmedjan Global Utmaning och regeringens Agenda 2030-delegation. I utställning har fotografer från bildjournalistbyrån Kontinent samlats för att skildra de Globala målen och därmed illustrera nödvändigheten att kämpa för våra barns framtid.

Företagsfrukost med Johan Karlsson 24 november
Den 24 november kl. 8-9 bjuds det in till företagsfrukost med Johan Karlsson, initiativtagare och manager för Better Shelter. Under denna frukost diskuteras bland annat den privata sektorns viktiga och växande roll i humanitär assistans. Föranmälan görs här senast 17 november

Föreläsning med Parul Sharma 1 december
Den 1 december mellan kl. 10-12 föreläser ordföranden för regeringens Agenda 2030-delegation, Parul Sharma, om de Globala målen - vad de är och vad de innebär. Parul har en mångårig erfarenhet inom CSR och ansvarsfulla leverantörsled inom näringslivet. Under denna föreläsning kommer dessutom priset för Årets miljöföretag delas ut! Föranmälan kan göras via globala@norrkoping.se


Sidansvarig: Sidas kommunikationsenhet

  • tip a friend
  • share
Tipsa en vän