Mitt i City-gallerian Karlstad

Mitt i City-gallerian är en av flera platser där Globala Karlstad kommer att synas i oktober.

Foto: Erik Mårtensson

På Gång

Globala Karlstad

Uppdaterad: 25 september 2017

Den 7–22 oktober är globala frågor i fokus när Karlstads kommun tillsammans med Sida arrangerar Globala Karlstad. Låt dig inspireras att agera lokalt och på så vis påverka globalt, både i det stora och det lilla. Varmt välkommen att uppleva utställningar, föreläsningar och visning av VR-filmen #madeinbangladesh med modevisning!

Hela programmet och länk till anmälan hittar du på hemsidan för Globala Karlstad.

Aktiviteter i urval

Invigning och utställning med Globala målen
Den 7 oktober kl. 12.00 invigs Globala Karlstad på Naturum Värmland med fotoutställningen Transforming our World av Kontinent Agency. Utställningen visar att vi tillsammans kan skapa ett globalt samhälle där alla kan leva ett bra liv som är miljömässigt hållbart. Invigningstalar gör Hillevi Ekberg, kommunikationschef på Sida och Monika Bubholtz, kommunalråd. Utställningen är kostnadsfri och kommer finnas öppen för allmänheten fram till den 22 oktober.

Fotoutställningen Spirit for Change
Under Globala Karlstad visas den prisbelönta fotografen Pieter ten Hoopens foton i utställningen Spirit for Change.

Pieter ten Hoopen har i samarbete med organisationen Hand in Hand dokumenterat människor i Indiens fattigaste delstater som försörjer sig genom att återvinna material från sopor. Hand in Hand, som får stöd av Sida, arbetar för att bekämpa fattigdom genom entreprenörskap vilket har resulterat i förbättrade livsvillkor för mer än 10 miljoner människor.

Utställningen inleds med vernissage den 11 oktober kl. 18 i kaféet på Värmlands museum och Pieter tillsammans med Hand in Hand kommer finnas på plats och dela med sig av sina tankar kring utställningen som tidigare visats på Fotografiska i Stockholm. Utställningen är gratis och kommer visas fram till den 29 oktober.

Modevisning och visning av VR-filmen 'Made in Bangladesh'
Fredag den 20 oktober kl. 12.30 bjuds det på modevisning med hållbara plagg i gallerian Mitt i City där Sida finns på plats och informerar om om Globala målen och sitt arbete.

Besökare kommer kunna testa VR-glasögon och uppleva en textilindustri i Bangladesh genom filmen #madeinbangladesh. Den spelas upp i 360 grader vilket gör det möjligt att virtuellt besöka en textilfabrik och se hur våra kläder tillverkas. Med filmen vill Sida visa hur hur svenskt bistånd bidragit till att minska vattenförbrukningen och utsläppen av kemikalier i textilproduktionen – så att du som konsument kan göra medvetna val.


Sidansvarig: Sidas kommunikationsenhet

  • tip a friend
  • share
Tipsa en vän