Flygbild över Borås

Foto: Borås stad

på gång

Globala Borås

Uppdaterad: 4 september 2017

Den 11 september 2017 drar temaveckorna Globala Borås igång, en satsning för att uppmärksamma globala hållbarhetsfrågor lokalt i staden. Missa inte att ta del av intressanta aktiviteter och föreläsningar av bland andra youtubern och Globala målen-ambassadören Clara Henry.

Globala Borås är ett samarbete mellan Sida, Borås Stad och lokala aktörer. Hela programmet och länk till anmälan hittar du på hemsidan för Globala Borås.

Aktiviteter i urval

Kan man tjäna pengar på hållbarhet?

Per Grankvist, en av Sveriges främsta hållbarhetsexperter gästar Borås måndagen den 11 september och föreläser om varför hållbarhet är lönsamt för företag.

Global yoga

Fredagen den 15 september kl 07.30 startar vi dagen med ett magiskt yogapass där vi övar upp vår förmåga att vara här och nu. Hitta din inre balans och personliga driv för att förändra världen, under ledning av en mental coach och yogainstruktör.

Blir världen bättre?

Hur mäter man utveckling? Stämmer din världsbild med hur verkligheten faktiskt ser ut? Minskar fattigdomen i världen? Vilken värld ska vi planera för? Tisdag den 12 september kommer Staffan Landin till Kulturhuset. Han är journalist och samhällsvetare som har arbetat för stiftelsen Gapminder och Hans Rosling. Staffan Landin bjuder på en föreläsning om fattigdomsbekämpning, mänsklig utveckling och förhållanden i världen.

YouTube på blodigt allvar

Clara Henry är en av Sveriges mest kända kvinnliga youtubers och ambassadör för Globala målen. Hon kommer till Navet 5 oktober kl 18.00 för att snacka mens, feminsim, Youtube och hållbarhet.


Sidansvarig: Sidas kommunikationsenhet

  • tip a friend
  • share
Tipsa en vän