Se filmen Not My Life

Uppdaterad: 25 juni 2014

Filmen om handel med barn, Not My life, finns att se här under perioden 18 oktober till och med 17 november.

Igår på Världsfattigdomsdagen hade vi tillsammans med Unicef bjudit in till förhandsvisning  av filmen Not My Life med efterföljande debatt kring handel med barn och hur man kan arbeta för att motverka det.

Intresset och engagemanget var mycket stort och trots 700 platser kunde inte alla få en biljett. Vi är därför glada att kunna erbjuda alla att se den svensktextade versionen av filmen här under en månads tid.
Filmen har producerats av Oscarsnominerade Robert Bilheimer på Worldwide Documentaries och har internationell premiär idag den 18 oktober i Bryssel – på EU:s anti-trafficking dag. På Not My Lifes webbplats   finns den att beställa. Sida bidrar också till att filmen kan distribueras och visas offentligt runt om i världen.

Människohandel är världens tredje största kriminella verksamhet och drabbar framför allt fattiga människor i särskilt utsatta delar av världen. Sida arbetar förebyggande med att bekämpa den viktigaste grundfaktorn till problemet, fattigdom. Läs mer om det arbetet i vårt faktablad  och i gårdagens artikel Utbildning och arbete minskar handel med barn. Du kan också följa debatten på Storify samt se intervjuer  som gjordes inför visningen.


Sidansvarig: Sidas kommunikationsenhet

  • tip a friend
  • share
Tipsa en vän