Development talks

Foto: Sida

Sida lanserar nytt forum för kunskap och debatt

Uppdaterad: 3 juni 2014

Nu lanserar Sida ett nytt forum för kunskap och debatt – Development Talks. Tanken konceptet är att sätta fart på diskussionen om utvecklingssamarbetet i Sverige och i världen efter flera år av kritisk granskning.

Formen för Development Talks  är allt från samtal, debatt och idéutbyte till frukostmöten eller fördjupade seminarier. Här kan biståndsexperter, partners i näringslivet och organisationer samt allmänhet ta del av den snabba utvecklingen på området.

Hit hör också stora evenemang, som i oktober då de som brinner för framtidens frågor inom det svenska biståndet samlas. Då får deltagare diskutera hur långt vi kommit när det gäller att bli mer effektiva inom utvecklingssamarbetet och om riktningen framåt. Rubriken är ”Så ska det gå till! Nya vägval i svenskt bistånd” och datumet 17 oktober.  

Den 26 oktober fördjupas samtalen och diskussionen då Development Talks har en heldag kring nätaktivism  och sociala medier. Här återspeglas bland annat vilken roll Internet spelat för att mobilisera krafter mot sittande regimer. Detta event kommer att webb-sändas.  

Development Talks arrangeras av Sida, och ibland med partners. Ett sådant tillfälle är under Global Forum i Göteborg den 21 november. Då samarbetar Sida med UNDP, FAO och Utrikespolitiska Föreningen. Ett annat exempel är Sidas närvaro på Bok och Bibliotek.

 


Sidansvarig: Sidas kommunikationsenhet

  • tip a friend
  • share
Tipsa en vän