Illustration med globala målen ikoner och logotyper

Alla kan bidra till de Globala målen - ansök om medel och involvera fler!

Foto: Global goals

Utlysning

Kommunikation om Globala målen

Uppdaterad: 15 september 2017

Många aktörer med smarta, roliga, oväntade eller helt traditionella idéer på kommunikationsaktiviteter kring Agenda 2030 och de Globala målen har ansökt om pengar för att genomföra dem. Ansökningsperioden är nu avslutad.

Agendan innehåller 17 Globala mål för hållbar utveckling och handlar bland annat om att vi till år 2030 ska utrota fattigdomen, få fredliga samhällen, bekämpa klimatförändringarna, uppnå jämställdhet och ge alla tillgång till god utbildning.

Samtliga statschefer i FN:s 193 medlemsländer har lovat att de ska bidra till att de Globala målen nås. Självklart vill vi att alla i Sverige ska få kännedom om målen och engagera sig  så att vi tillsammans kan nå dem.

Många vill bidra till att engagera fler och har ansökt om pengar för detta. Rekordmånga (112 stycken) ansökningar kom in i den senaste ansökningsomgången och av dem beviljades 21 aktörer pengar i september 2017.

Tidigare under 2017 har 15 aktörer getts möjlighet att genomföra sina kommunikationsaktiviteter och även under 2016 var intresset stort. Låt dig inspireras av och sprid gärna deras filmer, poddar, bloggar och tester. Ett urval finner du här.

Det är inte beslutat huruvida fler utlysningar kommer att erbjudas, men håll gärna koll på den här sidan.

Frågor om utlysningen skickas till globalamalen@sida.se.


Sidansvarig: Sidas kommunikationsenhet

  • tip a friend
  • share
Tipsa en vän