Illustration med globala målen ikoner och logotyper

Alla kan bidra till de Globala målen - ansök om medel och involvera fler!

Foto: Global goals

Utlysning

Alla kan bidra till de Globala målen

Uppdaterad: 12 april 2017

”Leave no one behind”, som Ban Ki-moon uttryckte det, är ett ledord i Agenda 2030 och visar att alla är inkluderade. Alla ska med. Har ni smarta, roliga, oväntade eller helt traditionella idéer på kommunikationsaktiviteter kring Agenda 2030 och de Globala målen kan ni nu ansöka om medel för det.

Agendan innehåller 17 Globala mål för hållbar utveckling och handlar bland annat om att vi till år 2030 ska utrota fattigdomen, få fredliga samhällen, bekämpa klimatförändringarna, uppnå jämställdhet och ge alla tillgång till god utbildning.

Samtliga statschefer i FN:s 193 medlemsländer har lovat att de ska bidra till att målen nås. Nu vill vi att alla i Sverige ska få kännedom om målen och engagera sig - tillsammans kan vi nå målen.

Ansök om medel och involvera fler

Har ni smarta, roliga, oväntade eller helt traditionella idéer på kommunikationsaktiviteter om Agenda 2030 och de Globala målen kan ni söka medel för det. Ni kan söka mellan 50 000 och 300 000 kronor och om ni beviljas medel betalas de ut i efterskott, när aktiviteten är genomförd och redovisad. För närmare information, se ”Instruktioner: Ansökan Agenda 2030 och Globala målen”.

Under 2017 års första ansökningsperiod beviljades 15 aktörer medel.

Nästa ansökningsperiod kommer att pågå 1 augusti-1 september 2017.

OBS! Endast juridiska personer kan söka, inte privatpersoner.

2016 års ansökningsomgång

Under året fick 27 kommunikationsaktiviteter om de Globala målen stöd från Sida. Här har vi samlat några av dem, att inspireras av eller sprida vidare.


Sidansvarig: Sidas kommunikationsenhet

  • tip a friend
  • share
Tipsa en vän