Illustration med globala målen ikoner och logotyper

Alla kan bidra till de Globala målen - ansök om medel och involvera fler!

Foto: Global goals

Utlysning

Sök bidrag till kommunikation om Globala målen

Uppdaterad: 30 juni 2017

Har ni smarta, roliga, oväntade eller helt traditionella idéer på kommunikationsaktiviteter kring Agenda 2030 och de Globala målen kan ni nu ansöka om medel för det.

Agendan innehåller 17 Globala mål för hållbar utveckling och handlar bland annat om att vi till år 2030 ska utrota fattigdomen, få fredliga samhällen, bekämpa klimatförändringarna, uppnå jämställdhet och ge alla tillgång till god utbildning.

Samtliga statschefer i FN:s 193 medlemsländer har lovat att de ska bidra till att målen nås. Nu vill vi att alla i Sverige ska få kännedom om målen och engagera sig  så att vi tillsammans kan nå målen.

Under 2016 fick 27 kommunikationsaktiviteter om de Globala målen stöd från Sida. Här har vi samlat några av dem, att inspireras av eller sprida vidare.

Ansök om medel och involvera fler

Ni kan söka mellan 50 000 och 300 000 kronor och om ni beviljas medel betalas de ut i efterskott, när aktiviteten är genomförd och redovisad. Kommunikationsaktiviteterna ska genomföras och slutrapporteras senast 1 december 2017. För närmare information, se ”Instruktioner: Ansökan Agenda 2030 och Globala målen”.

Under 2017 års första ansökningsperiod beviljades 15 aktörer medel.

Nästa ansökningsperiod pågår 1 augusti-1 september 2017. Då kommer ett webbformulär att finnas tillgängligt.

OBS! Endast juridiska personer kan söka, inte privatpersoner.

Frågor om ansökan skickas till globalamalen@sida.se.


Sidansvarig: Sidas kommunikationsenhet

  • tip a friend
  • share
Tipsa en vän