Jämställdhet i utvecklingssamarbetet, 15-17 november

Uppdaterad: 8 juni 2017

En workshop som introducerar jämställdhet i utvecklingssamarbetet. Under dagarna får du bland annat lära dig om intersektionalitet, genusanalys samt relevanta koncept och tematiska områden inom jämställdhetsarbete. Du får dessutom chans att nätverka med andra organisationer/myndigheter och ta del av deras arbete med jämställdhet.

Datum: 15-17 november, 2017. Workshopen startar med lunch kl 12.00 den 15 november och avslutas vid lunch den 17 november. 
Sista anmälningsdag: 31 oktober, 2017 eller när kursen är fulltecknad.
Plats: Sida Partnership Forum, Härnösand
Ansvarig för workshopen: Susanna Elmberger, Sida Partnership Forum.
Praktiska frågor hänvisas till: Börje Gidmark, Sida Partnership Forum.

Kostnader

Sida står för kurskostnaden samt mat och logi. Resor till och från Härnösand bekostas av deltagaren/organisationen.

Målgrupp

Handläggare, programansvariga, chefer och andra personer inom myndigheter, civilsamhällets organisationer, högskola/universitet och näringsliv som är verksamma inom svenskt utvecklingssamarbete.

Syfte

Workshopen avser att stärka deltagarnas förståelse för arbete med jämställdhet i svenskt utvecklingssamarbete och även stärka arbetet med jämställdhet i deltagarnas egen organisation.

Kursen ger även en uppdatering av nya koncept och aktuella diskussioner inom ämnesområdet.

Innehåll och metod

Deltagarna får en introduktion till jämställdhet i utvecklingssamarbetet samt kunskaper om centrala begrepp och redskap. Föreläsningar och diskussioner varvas med praktiska övningar. Dessutom finns möjlighet till erfarenhetsutbyte mellan deltagarna.


Sidansvarig: Sida Partnership Forum

  • tip a friend
  • share
Tipsa en vän