Prenumerera

På gång

Här annonserar vi seminarier och andra aktiviteter på Sida där vi välkomnar deltagare utifrån.
 • På gång
  den 15 april 2014

  Sida bjuder in till ett seminarium där det kommer att diskuteras hur olika aktörer kan underlätta för människor som lever i fattigdom att förbättra sina levnadsvillkor och därmed vara med och bidra till en hållbar utveckling.

 • På gång
  den 11 april 2014

  Globalen i Malmö, som Sida bidrar till, har öppnat utställningen Människan i mig som varar mellan den 15 mars och 14 september.

 • På gång
  den 4 april 2014

  Sida kommer att delta i konferensen Nordiskt Forum Malmö 2014 – New Action on Women’s Rights som äger rum den 12-15 juni. GD Charlotte Petri Gornitzka är på plats och vi medverkar också i seminarier.

 • På gång
  den 19 december 2013

  Fotoutställningen Africa is a great country av Jens Assur visas på Världskulturmuseet i Göteborg den 17 januari tom 31 augusti. Sida har bidragit till utställningens framtagande.

2013
Årsredovisning 2013
Foto: Sida

Sidas årsredovisning

I Årsredovisningen 2013 beskriver vi vad vi åstadkommit under året i siffror och ord. Bakom alla siffror och exempel finns de flickor, pojkar, män och kvinnor som får del av en värld som blir bättre för allt fler.

Videoportal
Videportal
Foto: Sida

I vår videoportal hittar du intervjuer, projektberättelser och filmade seminarier. Klicka på länken!

Sverige har givit stöd till Ugandas vatten- och sanitetssektor i över tio år. Viktiga framsteg har stärkt Ugandas institutioner som hanterar vattenresurser.
Foto: Helen Holm

Så blir en insats till

Varför väljer Sida att stödja just demokratiaktivister i Tunisien eller sjukhus i DR Kongo? Ger biståndet bra resultat hos bönder i Bolivia eller bidrar man till utveckling genom att stödja marknadsutveckling i Östafrika? Det är många faktorer som spelar in när Sida väljer att stödja en biståndsinsats.

Säg nej till korruption
Foto: Scanpix

Förhindra korruption är en viktig del av biståndet

Korruption slår mot fattiga, hämmar tillväxten och hindrar den demokratiska utvecklingen. Att hantera risker och förhindra missbruk av anslagen är en viktig del av Sidas arbete. Korruption är ett allvarligt hinder för utveckling. Nu utvecklas det förebyggande arbetet mot korruption ytterligare.

Basinformation om svenskt bistånd
Tecla David, honungsproducent
Foto: Klas Palm

Vad gör Sverige för att minska fattigdomen i världen?

Sida arbetar på uppdrag av Sveriges riksdag och regering för att minska fattigdomen i världen. Det kräver samarbete och uthållighet. Genom utvecklingssamarbete stödjer Sverige länder i Afrika, Asien, Europa och Latinamerika. Varje land ansvarar för sin utveckling. Sida förmedlar resurser och utvecklar kunskap och kompetens. Det gör världen rikare.